VINKKEJÄ MELBOURNEEN

Haluan vielä palata hetkeksi muistelemaan maailman ihaninta kaupunkia, Melbournea. Ajattelinkin jakaa parhaimpia vinkkejä Melbourneen!

Melbournea sanotaan yhdeksi maailman elävimmäksi kaupungiksi ja siltä se juurikin tuntui. Eniten rakastin Melbournessa katutaidetta, mikä erottuu moneen muuhun kaupunkiin hyvinkin paljon. Harva kaupunki on tunnettu kuuluisista graffiiteistaan.

Jos itse tulisin Australiaan ensimmäistä kertaa lomalle, niin Melbourne olisi ehdottomasti yksi kaupungeista missä haluaisin käydä.

vinkkeja melbourneen

 

PARHAAT NÄHTÄVYYDET SEKÄ MUUTA TEKEMISTÄ

-Harry Potter and the Cursed Child

Tätä teatteria ei vaan voi olla hehkuttamatta liikaa. Kyseinen teatteri oli niin hyvin toteutettu, että uskallan jopa väittää, että se oli parempi kuin elokuvat. Liput olivat äärimmäisen kalliit. Täytyy sanoa, että tuntui ehkä hieman pahalta maksaa niin suuri summa lipuista. Jälkeenpäin voin kuitenkin todeta, että teatteri oli ehdottomasti rahansa arvoinen.

 

-Peninsula Hot Springs

Nämä ihanat kuumat lähteet ovat noin tunnin ajomatkan päässä Mebournen keskustassa. Luonnon keskellä, kuumilla lähteillä. Mikä voisikaan olla parempaa? Ehkä henkilökohtaisesti suosittelisin menemään kuumille lähteille vähän viileämmällä säällä, mutta jotkut taas saattavat haluta mennä sinne lämpimällä säällä.

 

-Melbournen katutaide

Melbourne tunnetaan erityisesti katutaiteesta. Itse rakastuin erityisesti lahjakkaisiin katusoittajiin, joita voikin bongata todella usein sieltä sun täältä. Lisäksi graffiitit ovat Melbournessa älyttömän hienoja ja kuuluisia, joita kannattaa myös ehdottomasti mennä katsomaan. Yksi kuuluisimmista graffiittikaduista on Hosier Lane, jonka huomasi kyllä turistimäärästä.

 

-Queen Victoria Market

Queen Victoria Market on erittäin tunnettu paikka Melbournessa. Queen Victoria Market ei ole auki talvisin, mutta se aukaa aina keväällä. Queen Victoria Marketilla on taivaallista ruokaa sekä paljon kaikkia kivoja putiikkeja. Me taisimme mennä kyseisille markkinoille avajaispäivänä ja väkeä oli aivan älyttömästi. Joihinkin ruokakojuihin oli yhtä pitkä jono kuin huvipuistoissa suosituimpiin laitteisiin. Kannattaa siis varmuuden vuoksi varautua väenpaljouteen!

 

-Royal Botanic Gardens

Jos haluat pakoon kaupungin hälinää niin yksi erittäin hyvä pakokeino on mennä Royal Botanic Gardensiin. Ja mikä hauskinta, tämä ihanan rauhallinen luontokohde sijaitsee ihan kaupungin tuntumassa. Ota siis piknik-kori ja lähde eväsretkelle luonnon helmaan!

 

-St Kilda

St Kilda on ehdottomasti yksi mun lempipaikoista Melbournen keskustassa. Sieltä löytyy paljon ravintoloita, rantaa sekä huvipuisto. Psst! Jos sattumoisin menet St Kildaan auringonlaskun aikaan niin saatat bongata pingviinejä rannan lähettyviltä.

 

vinkkeja melbourneen
Harry Potter and the Cursed Child
vinkkeja melburneen
Peninsula Hot Springs

vinkkeja melbourneen

vinkkeja melbourneen

vinkkeja melbourneen
Hosier Lane
vinkkeja melbourneen
Hattara Queen Victoria Marketilta
vinkkeja melbourneen
Royal Botanic Gardens

vinkkeja melbourneen

vinkkeja melbourneen
St Kilda

PARHAAT RAVINTOLAT, KAHVILAT SEKÄ KUPPILAT

Melbournessa on aivan älytön määrä ravintoloita, kahviloita sekä kuppiloita. Ruokapaikan päättäminen saattoi joskus tuntua todella hankalalta, kun oli niin paljon valinnanvaraa. Tässä kuitenkin muutamia paikkoja, joihin itse ihastuin.

-Thornbury Food Trucks

Kun saavuimme Australiaan, nämä kyseiset ruokarekat olivat ensimmäinen kuulemamme suositus. Tullivirkailija nimittäin suositteli näitä heti lentokentällä. Täytyy kyllä sanoa, että en ole varmaan missään syönyt niin hyviä burgereita. Ruokarekoilta saa tietenkin myös muutakin ruokaa. Kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa ruokarekkojen tarjonta! Ruokarekoille on keskustasta noin 20min-40min matka, riippuen siitä millä on liikenteessä.

-Centre Place

Centre Place on myös yksi mun lempipaikoista Melbournessa. Rakastan Centre Placen tunnelmaa! Kyseiseltä alueelta löytyy lukemattomia ravintoloita sekä kahviloita. Olen itse käynyt siellä useaan otteeseen syömässä sekä kahvilla. Kyseinen alue on myös paikallisten suosiossa!

-Naked For Satan

Melbournessa on lukematon määrä rooftop- baareja ja Naked For Satan on ehdottomasti yksi mun lemppareista. Näkymät ovat mitä upeimmat! Tietenkin nimikin on omalla tavallaan puoleensa vetävä, haha.

-Lucky Coq

Jos sua kiinnostaa Melbournen yöelämä niin suosittelen tätä paikkaa. Kävin muutaman kerran Melbournen yöelämässä ja tää paikka oli mun suosikki. Kyseisessä paikassa soi musiikkina pääosin R&B sekä vanhat hitit. Suosittelen varautumaan siihen, että Melbournessa klubit ovat aika ahtaita paikkoja. Ihmisiä on huomattavasti enemmän verrattuna Suomen yöelämään.

Thornbury Food Trucks

vinkkeja melbourneen

vinkkeja melbourneen

vinkkeja melbourneen
Centre Place

YLEISTÄ

-Paras matkustusaika Melbourneen on ehdottomasti Suomen talviaikaan, kun helteet hellivät Melbournessa. Vaikka Australia onkin auringon luvattu maa niin Suomen kesäaikaan Melbourne on hyytävän kylmä paikka.

-Melbournen julkisia kulkuvälineitä kehutaan maailman parhaimmiksi. Kannattaa siis ottaa kaikki ilo irti niistä! Jotta pääset käyttämään julkisia, sulla täytyy olla Myki- kortti. Kyseisen kortin saa esimerkiksi 7/11- kioskeilta sekä juna-asemilta. Myki- kortille voit ladata rahaa/aikaa niin paljon kuin haluat ja se käy kaikkiin julkisiin kulkuvälineisiin. Pssst! Kannattaa ladata sellainen sovellus kuin Public Transport Victoria app. Sieltä löydät reitit ja aikataulut!

-Jos kuitenkin päädyt käyttämään hyvistä julkisista kulkuyhteyksistä huolimatta taksia niin suosittelen lataamaan Uber- sovelluksen ja käyttämään sitä. Uberilla kulkeminen on huomattavasti halvempaa kuin Melbournen takseilla.

 

Mikäli olet menossa lomailemaan Melbourneen niin hauskaa lomaa!♡

Jätä kommentti!

avatar