MOKASIN KOKEEN, JONKA OLI TARKOITUS MÄÄRITTÄÄ TULEVA VUOTENI

Moi! Olenkin paljon puhunut, että kuinka aion hakea Hollantiin opiskelemaan psykologiaa. Viime lauantaina olikin ensimmäinen osa tätä prosessia nimittäin kielikoe. Tein itse TOEFL kielikokeen. Valitsin kokeen sillä perusteella, että se painottuu enemmän amerikanenglantiin, kun taas IELTS- kielikoe painottuu enemmän brittienglantiin.

Heräsin aamuyöstä neljältä ja lähdin kohti Helsinkiä. Matka sujuikin näppärästi nukkuessa. En kovinkaan usein käy Helsingissä ja kun saavuin Helsinkiin niin lähdin unenpöpperössä metsästämään vessaa sekä pysäkkiä. Tähän vessan ja pysäkin metsästykseen menikin enemmän aikaa kuin luulin, joten meinasin myöhästyä kokeesta. Mä kuitenkin ehdin kuin ehdinkin kokeeseen, hehe.

Yleensä kestän hyvin painetta, mutta kokeessa mua alkoi ahdistamaan todella paljon. Mulla loppui jo kokeen ensimmäisessä osiossa eli luetun ymmärtämisessä aika kesken. Mua alkoi silloin jo turhauttamaan. Sitten tuli kuunteluiden vuoro ja kun olin hetken niitä tehnyt niin totesin, että en tule pääsemään koetta läpi, vaikka kuinka yrittäisin. Mä sitten lähdin kesken kokeen pois itku kurkussa. En oikeastaan tiedä miksi menin niin rikki asiasta. Olin varautunut siihen, että en pääse koetta läpi ja olen jo kauan ajatellut, että välivuosi passaa mulle todella hyvin. Ehkä enemmän mua harmitti se, että epäonnistuin. Mua ehkä myös hävetti se, että luovutin enkä yrittänyt loppuun asti.

Koe oli todella vaikea. Vaikeampi, mitä oletin. Osaan kyllä englantia, mutta en todellakaan niin hyvin, mitä koe vaati. Jos sulla on haaveena lähteä ulkomaille opiskelemaan niin suosittelen valmistautumaan kokeeseen hyvissä ajoin. Itse olin siinä oletuksessa, että koe on paljon helpompi verrattuna lukion tasoiseen englantiin, koska onhan koe kuitenkin kansainvälinen. Oletukseni osoittautui hyvinkin nopeasti vääräksi.

Onneksi mulla oli varasuunnitelma, joten tämä ei kaatanut maailmaani. Ajattelimme lähteä mahdollisesti viettämään välivuotta Australiaan. Menisimme töihin, mutta samalla kuitenkin lomailisimme. Itse lomailisin ainakin koulusta. Mikään ei ole kuitenkaan vielä varmaa. Haemme viisumia viimeistään huhtikuussa. Viisumihakemuksen hylkääminen onkin oikeastaan ainut syy miksi emme pääsisi lähtemään Australiaan. Jos Viisumihakemuksemme hylätään niin sitten mietimme mahdollisesti jotain muuta maata.

Haaveilin oikeastaan ensimmäisenä Amerikasta, mutta sinne on niin älyttömän vaikeaa saada viisumi niin ajattelimme, että olisi viisaampaa yrittää saada viisumi Australiaan.

Uskon välivuodesta olevan paljon hyötyä. Siitä saa paljon kokemusta ja voin sitten ensi vuonna mennä yrittämään kielikoetta uudestaan paremmalla kielipäällä. Lisäksi mun suurin unelma oli joskus, että pääsisin lukiossa vaihto-oppilaaksi. Se on kuitenkin älyttömän kallista, joten en päässyt lähtemään. Nyt mulla olisi mahdollisuus päästä uudestaan toteuttamaan tämä niin sanottu rikkoutunut unelma.

PS. Mainitsinkin jo Instagramin ja Facebookin puolella, mutta mainitsen vielä täälläkin. Mulla lähestyy kirjoitukset kovaa vauhtia, joten mun on pakko olla vähän hiljaisempi Blogin ja ylipäätään somen puolella. En kuitenkaan jää kokonaan tauolle, mutta julkaisen sisältöä vähän harvemmin. Sitten kun kirjoitukset on taputeltu niin kuulette musta taas saman verran kuin ennenkin.♡

6
Jätä kommentti!

avatar
Inka
Vierailija

Tosi hyvä postaus!! Ihana kun kerroit infoo tosta kokeesta ja parasta oli se, että vaikka otsikko antoi olettaa muuta, tekstissä oli silti ”onnellinen loppu”. 🙂

Nena Sofia
Vierailija

Voi eikä, ymmärrän harmituksen! Onneksi sulla on noin mielenkiintoinen ja varmasti hyvä back up plan 🙂 toivottavasti viisumit hyväksytään! <3

Venla
Vierailija

Mäkin muistan halunneeni pitkään vaihto-oppilaaksi mutta ei oo vaan yksinkertasesti varaa lähtä :/ mutta tosi siistejä haaveita sulla kun haluut lähtä ulkomaille ja onnea siihen viisumin hakuun! ♡ ei haittaa vaikka kielikoe meni mönkään, jotain parempaa on sitten luvassa jos yks ovi sulkeutui!