MITÄ TÄNNE PÄIN MAAILMAA KUULUU?

Moikka siellä ruudun toisella puolella! Ollaan nyt asuttu Melbournessa noin parisen viikkoa. Sen johdosta päätin kirjoittaa kuulumispostauksen, että mitä tänne päin maailmaa kuuluu. Enjoy!

Täytyy kyllä heti alkuun hehkuttaa, että Melbourne on ehdottomasti parhain kaupunki, missä olen koskaan käynyt. Melbourne on täynnä kulttuuria ja voisinkin todeta, että ”tää on niin mun tyylinen kaupunki”. Olen aivan rakastunut tähän kaupunkiin ja voisin jäädä tänne pidemmäksikin aikaa, mutta jossain kohtaa aiomme vaihtaa kyllä paikkaa.

Viimeiset kaksi viikkoa ovat hujahtaneet suhteellisen vauhdikkaasti sopeutuessa ja töitä hakiessa. Kerroinkin instagramissa, että Benja sai työpaikan. Siinä oli kuitenkin tullut pientä väärinkäsitystä eikä asiat mennyt ihan niinkuin piti. Eräänä päivänä olin myös itse varma, että mulla on työpaikka. Tein siellä kuusi tuntia töitäkin ja en saanut, enkä usko saavani kyseiseltä ajalta palkkaa. Tällä hetkellä tilanne on siis se, että meillä kummallakaan ei ole työpaikkaa.Täällä ei hoideta asioita ehkä ihan niin hyvin yrityksissä verrattuna Suomeen.

Yritämme kuitenkin pitää päämme pystyssä ja jatkaa vielä työnhakua. Olemme olleet täällä vasta kaksi viikkoa, joten ihan luonnollista, että vielä ei ole töiden suhteen tärpännyt. Voimme myös osittain syyttää vähän itseäkin, sillä olemme hieman laiskotelleet työnhaussa. Päätimme kuitenkin eilen, että laiskottelu saa luvan loppua ja alamme etsimään töitä ihan toden teolla.

Voisin sanoa, että viimeisen kahden viikon aikana olemme kokeneet myös pientä kulttuurishokkia. Jotkut asiat ovat Suomessa niin arkipäiväisiä asioita, että ei osaa edes ajatella, että jossain päin maailmaa niinkin yksinkertainen asia voi olla täysin erilailla. Esimerkiksi se, että täällä ei ole pussilakanoita. Täällä peitto laitetaan kahden lakanan väliin. Voitkin ehkä arvata, että peittoa pitää jokaikinen päivä öisen pyörimisen takia korjata. Näitä yksinkertaisia asioita on vielä paljon lisää. Niin paljon, että ajattelin tehdä niistä mahdollisesti videon youtubeen.

Lisäksi englannin puhuminen tuntuu kanssa vielä vähän vaikealta ja raskaalta. Etenkin, kun Australialaisilla on niin voimakas aksentti, että sitä on välillä todella vaikea ymmärtää. Päivä päivältä kuitenkin tuntuu, että englannin puhuminen alkaa sujua paremmin ja paremmin.

Joihinkin asioihin olemme jo tottuneet, mutta vielä on paljon totuteltavaakin.

Vaikka viimeiset kaksi viikkoa ovat tavallaan olleet aika rankkojakin niin olemme silti nauttineet ajastamme täällä. Olemme käyneet paljon tutustumassa kaupunkiin sekä olemme tutustuneet myös jonkin verran jo ihmisiin. Olemme tällä hetkellä toteuttamassa unelmaa ja olemme onnellisia.♡

Muistathan, että mut löytää nykyään myös youtube-maailmasta? Käy ottamassa mun kanava haltuun!

2
Jätä kommentti!

avatar
Hanna
Vierailija
Hanna

Kyllähän täällä on pussilakanoita. Quilt tai doona cover 🤪