KULTTUURISHOKISSA JA KIELIKYLVYSSÄ

Moi! Huhhuh, mikä tunteiden täyteinen viikko on ollut takana. Viimeinen viikko on tuntunut niin raskaalta, että ensimmäistä kertaa tuli aidosti sellainen fiilis, että haluaisin lähteä takaisin Suomeen.

KULTTUURISHOKISSA

Noin viikko sitten mulle tuli järjettömän iso kulttuurishokki. Kaikki alkoi todennäköisesti siitä, että sain työpaikan. Olen tietenkin älyttömän helpottunut siitä, että sain vihdoin töitä. Sehän varmistaa vain sen, että meidän ei tarvitse lähteä maitojunalla takaisin Suomeen. Kuitenkin samaan aikaan työpaikan saaminen on tuonut myös paljon haasteita. Vaikka sainkin töitä ravintola-alalta, joka on tuttua hommaa jo ennestään niin siitä huolimatta täällä ravintoloissa hoidetaan asiat niin eri tavalla kuin Suomessa. Kulttuurishokki iski kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Ensimmäiset päivät töissä olivat erittäin ahdistavia. Mulla oli niin voimakasta ahdistusta töissä, että mua puristi rintaa, hengittäminen tuntui vaikealta sekä tuntui siltä, että laatta lentää hetkenä minä hyvänsä. Musta tuntuu, että pahin tekijä mun oloon oli todennäköisesti mun työnantajan läsnäolo. Mun  työantaja on tosiaankin pelottava tyyppi. Jos kysyn jostain asiasta tai jos en ymmärrä jotain asiaa heti ensimmäisellä sekunnilla niin saan vihat niskaani. Asiasta ei tehnyt yhtään helpompaa se, että mulle laitettiin heti kymmenen päivän työputki, paljon mitään kyselemättä. En oikeastaan yhtään pidä työpaikastani, mutta kyllä mä nyt muutaman viikon siellä selviän (ainakin toivottavasti).

Olen oikeastaan aina luullut, että kulttuurishokki on vain pieni hämmentävä tunne uusista asioista uudessa maassa. Täällä ollessani olen kuitenkin huomannut, että kulttuurishokki ei ole vain pientä hämmennystä uusia asioita kohtaan. Kulttuurishokki on toden totta voimakas tunne. Olen viimeisen viikon aikana karannut töistä ties kuinka monta kertaa vessaan itkemään ja ikävöinyt Suomea ”niin maan perkeleesti”, haha.

KIELIKYLVYSSÄ

Englannin puhuminen tuntui alussa todella haastavalta. Etenkin, kun itselläni ei ennestään kovinkaan hyvä englannin taito ollut. Englannin puhuminen sujuu kuitenkin päivä päivältä paremmin ja paremmin. Olen huomannut suuren kehityksen englannin taidoissani ja olenkin erittäin ylpeä itsestäni. En olisi ikinä uskonut, että voisin puhua näin sujuvaa englantia ja tästä tietenkin kehitytään vielä paljon lisää.

Kielitaidosta puheen ollen, mun täytyykin mennä koittamaan kielikoetta uudestaan parin kuukauden päästä. Jännityksellä odotan, miten pärjään tällä kertaa. Pääset lukemaan kielikokeesta lisää tästä linkistä.

UUSI AIRBNB- ASUNTO JÄRKYTTÄÄ

Muutettiin tosiaan juuri uuteen Airbnb- kämppään ja meidän viimeisimmän asunnon jälkeen uusi asunto tuntuu järkyttävältä. Odotan jo kärsimättömänä, että päästään muuttamaan pois nykyisestä kämpästä. Kun saavuimme uuteen asuntoon niin oven lukko oli rikki. Tottakai se tuntuu turvattomalta jättää suurkaupungissa kaikki arvotavarat asuntoon sekä nukkua asunnossa, jossa ei ole lukkoa. Vaadimmekin omistajalta, että lukko tultaisiin korjaamaan pikimmiten. Luojan kiitos lukko on nyt kunnossa.

Asunto oli muutenkin hieman likainen. Astianpesukoneessa oli likaiset astiat ja kaapeissa oli myös likaisia astioita. Lisäksi asunnossa on hieman erikoinen haju. Olenkin miettinyt, että voisiko asunnossa olla jopa hometta. Yritän mahdollisimman paljon viettää aikaa muualla kuin kyseisessä asunnossa.

Onneksi meidän ei tarvitse olla enää kauaa tässä asunnossa ja sitten pääsemme pois. Virheistä kuitenkin oppii ja ensi kerralla tutkimme paljon enemmän asuntoja ennen varaamista.

KAIKKI HYVIN

Mutta kaikesta tästä kulttuurishokista ja muista ongelmista huolimatta, meillä on ollut oikein ihanaa täällä ja olemme nauttineet olostamme kovasti. Olemme käyneet kuumilla lähteillä sekä kierrelleet paljon ympäri Melbournea. Muutaman viikon jälkeen suuntaamme kohti Tasmaniaa ja Byron Bayta, jonka jälkeen muutammekin todennäköisesti Gold Coastille.

PS. Täällä onkin pussilakanoita!

Käy tsekkaamassa mun uusin youtube video tästä linkistä.

2
Jätä kommentti!

avatar
Sarah
Vierailija

Ihania kuvia sun blogissa <3 Saako kysyä millä kuvaat?

https://pieniruskeatytto.com/